Natuursteen/hardsteen

10 ProductenPagina 1 van 1

Hardsteen (Blue Stone)

Hardsteen (Blue Stone) is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden,  diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De steen is dus een aaneenkitting van crinoïden in een cement van microkristallijn calciet. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten.

Onderhoud hardsteen

Hardsteen heeft een hele mooie exclusieve uitstraling en is een ware toevoeging voor uw badkamer.
Het heeft alleen wel wat aandacht nodig om het mooi te behouden. (niet te beschadigen)

Hieronder een aantal richtlijnen:

* Gebruik alleen groene zeep (driehoek-zeep) met lauwwarm water om het schoon te maken.

* Doe dit met een krasvrije spons of doek, geen schuurspons.

* En droog het na met een schone, droge doek.

Let op! Hardsteen kan geen zuren en schoonmaakmiddelen verdragen, zoals:

* Azijn

* Antikalkmiddel

* Brandspiritus

* Citroen-zuur

* Ontstopper

* Chloor

* Ammonia etc.


Let ook op met de tandepasta en handzeep! Als je het gelijk wegspoelt met water is er niets aan de hand. Maar als er bv. een kloddertje tandepasta of handzeep een paar dagen in een wasbakje zit, heeft het de tijd om te gaan werken en kan er een witte vlek ontstaan.

Het is gewoon belangrijk om na het gebruik, alles goed weg te spoelen met water en het goed te drogen.

Impregneermiddel

Nu zijn er ook producten op de markt, die een beschermlaag aanbrengen.
Wij hebben goede ervaring met Vlekstop 234:

Dit is een gebruiksklaar en zeer effectief impregneermiddel. Door de impregnering wordt het natuursteen water-, vuil-, olie- en vetafwijzend. Zowel voor harde als zachte gesteenten. Ook geschikt voor gepolijste oppervlakken, marmercomposiet, betonnen aanrechtbladen en terrazzo. Zowel binnen- als buitenshuis toepasbaar. De kleur en structuur van het oppervlak worden nauwelijks beïnvloed.

Als je dagelijks het hardsteen schoonmaakt en de richtlijnen in acht neemt, heb je geen impregneermiddel nodig. Zoniet, adviseren wij u dit wel te doen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van dit mooie product.

Heeft u nog vragen over hardsteen? Neem contact op met een van onze adviseurs. U belt ons op +31 (0)165-234666 of stuurt een e-mail naar [email protected] voor meer informatie.